Wednesday, August 3, 2011

Percutian ke Bandung, Jakarta, Genting & KL : Bahagian 1

salam.. ni saya nak kongsi pasal travel kami. Perjalanan selama seminggu sungguh best. First day trip kami pada 25 Julai 2011 ( Isnin ). Seawal jam6.30 pagi bertolak dr Keningau ke KKIA. Terbang dr KKIA ke KLIA jam10.45 pagi & selamat landed di KLIA pd jam1.15 petang.
ni di KKIA masa baru masuk flight MAS

tadaa.. masa ni tgh tunggu kak liza ( Travel Agent ke Bandung ) di KLIA. siap posing2 lagi ooo..

inilah KLM flight yg kami naik dr KLIA ke BANDARA SOEKARNO-HATTA JAKARTA. Bandara tu ertinya airport. naik flight jam4.15 berlepas jam4.30ptg.

sampai jakarta jam 7.00 mlm waktu malaysia tp dekat sana jam lambat sejam jd waktu indonesia = jam6.00 petang. dlm jam8 mlm baru kami bertolak ke Bandung dgn supir yg telah sedia menunggu di Bandara. Perjalanan dr Kota Jakarta ke Kota Bandung sangat jauh mengambil masa selama 3 jam.. alahai semua kami tidur sepanjang perjalanan sbb sdh penat sgt seharian berjln.



jam6 ptg waktu indonesia landed time di Bandara Soekarno Hatta Jakarta Indonesia

syukur alhamdulillah selamat sampai. skrg nak cari supir n ke Bandung. Di Bandung kami menginap di Orange Home.

26 Julai 2011 ( Selasa )
posing awal pagi lps breakfast di Orange Home. Tpt penginapan ni mmg best sbb dia sediakan breakfast sekali.. ni pemandangan di rumah penginapan tu..

uisesehh.. trip model tu 4 sekawan. haha.. ok stop.. nak cerita perjalanan hr ni.. kami nak ke... ( tgk bwh )


 kawah putih tu kawah bekas letupan gunung berapi.. cantik sgt pemandangannya.. dgr kata kaler air di kawah tu berubah mengikut musim. masa kami pegi ni musim panas jd airnya kaler hijau.. klu musim hujan air brubah warna ke kaler putih klu x silap. ok lps tu kami singgah di Restoran masakan Sunda Saung Gawir. Restoran ni unik sgt.. kami dok singgah nak minum air strawberry saja. strawberry sini mmg besar2 n segar2. 

emm sedaaaapppp...

 cantik kan pemandangan restoran ni..

menu book Restoran Saung Gawir


Cidabuyut time..
ni replika kasut gergasi yg di letak di persimpangan jalan. Ertinya arah kasut tu = 1 lorongan tu semua di penuhi dgn jualan kasut @ sepatu kata org sana.. kasut kulit tau.. murah, tp heel sana saya x berapa berkenan jd x ada apa la saya beli.

makanan masyarakat bandung..

uniknya di bandung mereka ada pelbagai makanan jenis keropok. contoh keropok tempe goreng, keropok pisang goreng keju, keropok kulit lembu dsbg la. ni kedai tpt kitaorg memborong keropok tu.. kwn saya ( ct dahlia ) tu ignore sj x tau np muka mcm marah plak. haha

shopping...
antara tpt shopping yg kami singgah
sini jeans Levi's murah sgt tp saya x ada beli apa2 pun sini

:) sini saya beli baju saya n bag ada cop "Rich Famous Bandung" pink kaler
"The Secret" beli kameja keja abi saja sini. jenama Hugo Boss. lps ni kitaorg p BaliHeaven..

 kedai ni berkonsepkan Bali sepenuhnya. disini 1 sj gambar sbb sdh mlm sgt jd x nmpk apa2 la.. sana saya beli baju fiqri ja.

& last utk hari ni kami makan di..

 huhu.. lapar n penat. lps mkn n merasa tehbotol kitaorg blk Orange Home. nak tgk picture teh botol? ok sbg gambar penutup bahagian 1 ni.. tgk la gambar tehbotol ni... hehe

sedaaaappppp...
ok sini sj nti saya sambung bahagian 2.. complete ke cerita saya ni.. sila bagi markah dlm 10 mata dpt berapa eehh?

2 comments:

  1. Salam semua,

    Untuk quotation Perkhidmatan Transport & Supir di Bandung mahupun di Jakarta, boleh hubungi, sms, whatsapp @ email ke :

    sms/call/whatsapp : +6281221401090 (Iwan Setiawan, Bandung Indonesia)
    tel Office : +622261699456
    email : setiawantransport@gmail.com
    website : www.setiawantransport.com
    or can
    sms/call/whatsapp at : 0173029722 (Bella @ Ila, Cheras Selangor)
    email : syabilah@gmail.com

    Company Travel Agen 100% milik orang ISLAM dan semua pekerja adalah 100% orang ISLAM

    ReplyDelete
  2. 1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 375.000 / 118 RM/ USD 31.25
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN


    NEED HOME STAY
    NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
    INCLUDE :
    > STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
    > 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
    > FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
    > PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    ym : adriani_ku@yahoo.com
    email : adrianiku@gmail.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
    PIN BB : 28914414 / aul
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    cp : aulia

    ReplyDelete