Wednesday, April 13, 2011

Entri ke 2 utk bulan April 2011

assalamualaikum.. minta maaf sgt2 sbb lama x update blog ni.. uwahhh.. bkn x rindu dgn blog ni tp memandangkan wireless d opis agak canggih sikit menyebabkan "sign in blog" telah di block. huhu very clever kan.. haha.. tp klu nak buka blogger2 boleh plak.. hehehe.. bijak.. memang bijak menyebabkan saya payah sgt nak update blog ni. d rmh mmg ada broadband tp alahai lembap semacam. malassgt2..
    hari ni nak cerita pasal MY DREAM LAST NIGHT.. sgt menakutkan tapi saya sangat bersyukur.. bersyukur Allah swt amat menyayangi saya.. Ya Allah.. sungguh besar Rahmat Mu, Sungguh aku hamba Mu yang lalai yang sering melakukan dosa.. namun Engkau sering menyedarkan aku akan "Dunia yang diciptakan untuk manusia tapi manusia dicipatkan untuk Akhirat" Ampunkan lah dosa ku ya Allah..
  nak tau mimpi saya ? saya bermimpi yang ada satu Syura dibuat. ahli syura tu dihadiri oleh Nabi Muhammad saw dan beberapa org lain yg saya x pasti siapa namun bayangan saya mereka ialah sahabat2 nabi Muhammad saw. Syura tersebut membincangkan pasal Dajal yang telah muncul di dunia.. takut kan!! masa tu satu cara bagi menangkis kejahatan Dajal adalah dengan memberi minum muslimin dan muslimat dengan air yang telah dibacakan dua Kalimah Syahadah..
 mimpi n agak ringkas namun agak mendalam kesannya pada hati saya.. saya bersyukur Allah amat menyayangi saya.. memberi peringatan akan hidup di dunia.
dalam mimpi tu juga saya sempat berfikir 2 benda.. pertama sekali, wajah Nabi saw.. sbb mmg kita sedia maklumkan yg wajah nabi x boleh di serupai oleh syaitan.. mmg saya amat mengharapkan dapat lihat tp sayang saya x nmpk. dlm mimpi tu saya rasa " saya tau syura tu terdiri daripada siapa tapi x dpt melihat wajah" Ya Allah berilah aku kesempatan untuk melihat kekasih Mu Ya Allah.. tapi aku redha mgkn diri ini belum layak utk itu..
yang ke dua saya fikir.. Ya Allah aku takut pada azab seksa neraka Mu Ya Allah.. aku takut dgn dosa2 yg telah akau lakukan.. aku takut x layak memasuki syurga Mu Ya Allah..
 Semoga adanya keampunan utk ku.. semoga diri ini akan menjadi lbh baik.. semoga diri ini sentiasa patuh pada perintah Mu Ya Allah.. Amin         

No comments:

Post a Comment